جو یکی از اولین غلات کشت شده توسط انسان است. شواهد نشان میدهند که از حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش بهویژه در اوراسیا کشت شدهاست.
در سطح جهان ۷۰ درصد از تولید این محصول به عنوان علوفه جانوران استفاده میشود، در حالی که ۳۰ درصد به عنوان ماده قابل تخمیر برای آبجو و برخی نوشیدنیهای مقطر و همچنین در مواد غذایی مختلف مانند سوپها و خورشها و در نان جو استفاده میشود.
دانه های این غله در تهیه مالت، معمولاً به روش سنتی بهکار میروند.
خاستگاه واقعی جو
خاستگاه واقعی این فراورده هنوز ناشناخته است. اما بسیاری از محققین، خاستگاه این گیاه را کوههای زاگرس در غرب ایران، آناتولی جنوبی و فلسطین میدانند. بر پایه نظریه والیوف، مبدأ جوی ریشک دار و غلاف دار، کشور اتیوپی و شمال آفریقا و مبدأ نوع بدون ریشک، ریشک کوتاه و کلاهک دار، آسیای جنوب شرقی، به ویژه چین، ژاپن و تبت است.
حدود پنج هزار سال پیش از میلاد مردم متمدن فلات ایران در پی تغییراتی که از لحاظ آب و هوا و تشکیل مزارع و چمنزارها به وجود آمد به دشتها روی آوردند و زندگی تازهای را آغاز کردند و در تمدن آنها نسبت به دورانهای پیشین پیشرفت بیشتری دیده شد.
کهنترین دشتنشینان، مردم تپه سیلک نزدیک کاشان بودند که آثار زندگی شان در آنجا به دست آمده است.
تحقیقاتی که در این محوطه انجام گرفته نشان میدهد که مردم فلات ایران به امر کشاورزی پرداختند و حیوانات اهلی را نیز پرورش دادند.
در هزاره چهارم پیش از میلاد مردم دشتنشین فلات ایران در کار زندگی پیشرفت بیشتری کردند … در این دوره تجارت نیز رو به پیشرفت نهاد.
اما دادوستد بیشتر مربوط به محصولات کشاورزی مانند گندم و جو بود. مسئله دیگر که اهمیت دارد این است که کشت گندم و جو نخستین بار در ایران متداول شد.
جو نسبتبه دما دارای چندنوع است؟
- نوع بهاره که به سرما حساس بوده و بنابراین در بهار کاشته میشود.
- پاییزه که در فصل پاییز کاشته میشود و تا فرارسیدن فصل بهار، سنبله تولید نمیکند.
- نوع حد واسط که نسبت به سرما مقاومت کمتری داشته و در نقاط نسبتاً گرمسیر در هر دو فصل بهار و پاییز کشت میشود.
نوع بهاره و پاییزه را نمیتوان همچون گندم بهاره و پاییزه که تفاوت دانه آنها کاملاً مشخص است، تشخیص داد.
محصول پاییزه در بسیاری از نواحی نیمه خشک که بارندگی آنها غالباً در فصول گرم سال (بهار و تابستان) انجام میشود، تقریباً ۱۰ تا ۱۴ روز زودتر از گندم پاییزه کاشته میشود. جوی بهاره را هم تا آنجا که امکان دارد باید زودتر کاشت.
البته نسبت به سرمای بهاره (دمای زیر صفر) نسبت به گندم حساس تر است. کشت زودتر جوی بهاره سبب میشود که محصول جو قبل از فرارسیدن ایام گرم و خشک، برسد. تأخیر در کشت این محصول سبب لاغری دانه، عملکرد پایین و… میشود.
جو برای دام چه خواص هایی دارد؟
- استفاده از این محصول در خوراک دام از قدیم رواج داشته و یک ماده خوراکی ایده ال برای نشخوارکنندگان و غیر نشخوارکنندگان محسوب می شود.
- در مرحله اول جهت تامین انرژی و در مرحله دوم تامین پروتئین استفاده می شود.
- این محصول به طور میانگین بین ۱۱ الی ۱۲ درصد پروتئین دارد. ارزش جو به طور کلی به واریته ، میزان پروتئین و وزن حجمی دانه دارد.
- جو در مقایسه با ذرت ، پروتئین ، متیونین ، لیزین ، سیستئین و تریپتوفان بیشتری دارد
- و همچنین از نظر اسید امینه لیزین همچنین ویتامین های a , d , e و ماده معدنی کلسیم فقیر می باشد.
- پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن با کپسول آیرون فورت
- پیشگیری و درمان کم خونی فقر آهن با کپسول آیرون فورت
- این دانه به دلیل سرعت سریعتر تخمیر نشاسته در مقایسه با ذرت ،ترکیب همزمان تر انرژی و نیتروژن را فراهم می کندو در نتیجه باعث بهبود جذب مواد مغذی میکروبی می شود.
میزان درصد مجاز استفاده از جو در جیره غذایی دام ها
- پرواربندی گوساله :50 درصد
- شیرخوارگی : 20 درصد
- جیره رشد : 30 درصد
- و در جیره پایانی 30 درصد
- گاو شیری 50 درصد
- پرواربندی بره 25 درصد
- نگهداری میش : 50 درصد
جو چه ارزش های غذایی دارد؟
- خاکستر : 2.6 درصد
- نشاسته : 57 درصد
- چربی : 2.5 درصد
- ماده خشک :86 درصد
- پروتئین خام : 12.3 درصد
- الیاف خام : 5.1 درصد
جو به چه صورتی نگهداری واستفاده می شود؟
در زمانی که این دانه به حداقل رطوبت لازمه رسید باید سریعا آنرا انبار کنید و دقت داشته باشید که حتما حداکثر درصد رطوبت آن به 13 درصد برسد.
توجه داشته باشید که جو را میتوانید به حالت های مختلف چون کامل، غلتک ، آسیابی پلتی به دام های خود بدهید.
در این بین چنانچه دانه به صورت آسیاب به دام ها داده شود باعث میشود که مقدار جذب آن بیشتر از حالت های دیگر باشد و چنانچه از دانه خارجی استفاده میکنید به هیچ وجه به صورت کامل آنرا به دام ها ندهید.
جو به صورت عمده
جو دارای انواع گوناگونی است که از مهم ترین آن ها که در کشور مصرف بالایی دارند می توان به جو دو سر و معمولی اشاره کرد
که میزان خرید عمده این دانه با توجه نوع و محل تولید در بازار متفاوت است. همچنین با توجه به درخواست خرید افراد میزان خرید عمده در ارقام گوناگون برابر نیست.
بیشتر مصرف کشور را تولید داخلی تامین می کند و در صورت کمبود در بازار و نوسانات قیمتی دولت با استفاده از شرکت های واردکننده اقدام به تنظیم بازار از طریق واردات می کند که نقش وزارت صمت در این زمینه و اعطای مجوز های واردات جو خارجی بسیار مشهود می باشد.
درصد بالایی از خرید عمده این فراورده و واردات این محصول توسط شرکت های خصوصی وارد کننده انجام می شود و پس از آن مراکز خرید و فروش عمده جو اقدام به فروش عمده جو به فعالان صنعتی مانند مراکز تولید محصولات دامی، لبنی و… می کنند و به صورت سهمیه ای در کشور پخش می شود.
شرکت های زیادی نیز اقدام به واردات مستقیم این محصول به کشور با ارز دولتی نموده و در بازار محصول خود را ارائه می کنند و به دلیل واردات محصول با ارز دولتی خرید عمده جو برای خریدار مقرون به صرفه است.
جو به قیمت روز
به دلیل اینکه امروزه این محصول یکی از اقلام جدایی ناپذیر از صنایع غذایی و دامپروری کشور به خصوص صنعت مرغداری است و به عنوان یکی از اجزاء اصلی این صنایع مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت عمده این دانه در بازار و کنترل آن مسئله بسیار مهمی برای دولت و تولید مواد غذایی اصلی مردم به شمار می رود.
از این رو دولت با استفاده از ابزار های خود مانند واردات جو خارجی سعی در کنترل بازار و قیمت عمده جو در بازار دارد. بالا رفتن نرخ ارز می تواند تاثیر زیادی در قیمت جو عمده در بازار داشته باشد.
شرکت های بازرگانی واردات و صادرات زیادی در این بخش به دولت برای واردات و رفع نیاز های بازار کمک می کنند.
با توجه به اینکه محصول تولید شده در کشور مرغوب تر از نوع خارجی آن است قیمت جو در بازار با توجه به داخلی یا خارجی بودن آن متغیر است.
اقبال مصرف کنندگان صنعتی نیز با توجه به کیفیت بالا به استفاده از نوع داخلی و خرید عمده جو داخلی است.
البته قیمت عمده این دانه وارداتی در بازار در مراحل مختلف ورود به کشور با توجه به حجم درخواستی متفاوت است؛ به عنوان مثال قیمت عمده جو وارداتی در گمرک با قیمت آن در انبارهای محل های مورد مصرف یا تعاونی ها متفاوت خواهد بود؛
زیرا هزینه هایی مانند واسطه گری و حمل و نقل به آن افزوده شده است و در نتیجه قیمت این محصول در بازار بیشتر از قیمت آن در گمرک است.
جو داخلی و خارجی دربازاربه چه قیمتی است؟
عمده جو مصرفی در کشور حاصل تولید کشاورزان داخلی است و همین امر باعث می شود قیمت جو بر اساس بازار داخلی و میزان تولید تعیین شود و در بازار به فروش برسد.
قیمت جو وارداتی نیز بر اساس قیمت جو در بازار تعیین می شود و وابستگی زیادی به آن دارد.
معمولا قیمت جو داخلی در صورت موجود بودن نوع خارجی در بازار از قیمت نوع خارجی بالاتر است که دلیل آن نیز کیفیت محصول داخلی است.
البته قیمت جو داخلی و خارجی به متغیر های زیادی همچون کیفیت محصول و میزان رطوبت و… نیز وابسته است.
همچنین هزینه تولید و برداشت محصول بر روی قیمت جو داخلی و خارجی تاثیرگذار است و در صورتی که هزینه تولید و برداشت محصول افزایش پیدا کند به تبع قیمت جو داخلی و خارجی نیز بیشتر می شود. علاوه بر این بالا رفتن نرخ تورم در کشور سبب افزایش قیمت بسیاری از اقلام موجود در بازار شده و بر روی قیمت جو داخلی و خارجی نیز شده است.
جو دولتی به چه قیمتی است؟
با توجه به اینکه این محصول با ارز دولتی تامین می شود قیمت خرید جو دولتی کمتر از قیمت این محصول در بازار آزاد است. یکی از مواردی که بر روی قیمت خرید جو دولتی تاثیرگذار است سطح زیر کشت جو در کشور است؛ اگر سطح زیر کشت جو کاهش پیدا کند قیمت خرید جو دولتی نیز بیشتر می شود. همچنین این محصول در حجم و وزن مختلف در بازار موجود است که با توجه به وزن آن قیمت خرید جو دولتی متغیر است و هرچه وزن محصول بیشتر باشد قیمت خرید جو دولتی هم بیشتر خواهد شد.
ارسال جو به سراسر کشور
برای خرید انواع جو شما می توانید با کارشناسان مجموعه ی ما تماس داشته باشید. مجموعه ی ما با واردات حجم بسیار زیادی از خوراک های دامی در طول سال نه تنها کیفیت محصول بالایی دارد بلکه به راحتی به هر نقطه از ایران ارسال محصول را خواهد داشت.
شرکت بازرگانی پالیزتجارت درحال حاضر به عنوان یکی از معتبر ترین شرکت ها در حوزه تجارت خوراک دام و طیور و غلات می باشد. برای ثبت سفارش با شماره های ثبت شده در سایت تماس حاصل فرمایید و جهت اطلاع از موجودی و قیمت روز با عضویت در کانال تلگرامی یا پیج اینستاگرامی ما را دنبال کنید .
همکاران بخش مجموعه ما از روز شنبه الی پنجشنبه کاملا به صورت فعال پاسخگویی تمام سوالات شما مشتریان عزیز هستند. هر چه سریع تر محصول مورد نیاز خود را سفارش داده و اقدام به خرید نماید. شماره موبایل تماس بامدیرفروش 09129429784